Vi är helhjärtade

Peanuts är en strategisk kommunikationsbyrå. Det betyder att vi lägger stor vikt på marknadsstrategier, varumärkesplattformar och kommunikationskoncept. Vår övertygelse är att varje insats i reklam och kommunikation måste ha ett definierat syfte som leder organisationen i rätt riktning. Vi har en komplett uppsättning av kreatörer och producenter för att skapa starka idéer samt gott hantverk inom film/rörligt, print/annonser/trycksaker, radio, webb samt sociala media.

Vi har en förmåga att lägga ner vårt hjärta i alla våra samarbeten. Vi gör det för att det blir roligare så. Och för att du ska få mer än du betalar för.

Våra tjänster

1

Marknadsstrategier

Affärsplan, marknadsplan och kommunikationsplan. Med dessa tre på plats har du större förutsättningar att genomföra effektiva reklam- och försäljningsinsatser. Dessutom får du ett betydligt mer harmoniskt arbetsliv. Och en skönare fritid, vill vi tro.

2

Varumärkespositionering

Varumärkespositionering handlar om att definiera sitt existensberättigande. Det är en personlighetsbeskrivning av ditt varumärke som ska styra hur du ser ut (grafisk identitet), hur du agerar (din stil), hur du kommunicerar (din tonalitet) och vilka beslut du tar. I en varumärkesanalys tar vi fram en trovärdig, relevant och särskiljande position.

3

Koncept

Ett starkt koncept utgår alltid ifrån varumärkets personlighet. Konceptet omfattar ibland hela företagets erbjudande (en resturangkedja). Ibland har man olika koncept för sina tjänster och produkter. Ett starkt koncept ska genomsyra allt, från valet av penna till priset på produkten.

4

Kampanjplanering

Kommunikationsplanen ska styra vilka aktiviteter och kampanjer du ska köra under året. Varje kampanj definieras med syfte, kampanjmål, målgrupp, media/kanal, budskap/erbjudande, tid och budget. Genom att definiera kampanjen tydligt, är sannolikheten stor att du får effekt på dina insatser.

5

Kampanjenheter

Vilka enheter som produceras i en kampanj styrs av kampanjplanen. Ibland består kampanjen av ett vykort. En annan gång av en film för sociala media. Oftast är det en kombination av insatser som krävs för att få genomslag. Exempel på enheter: Reklamfilm, webbplats, innehåll för sociala media, annons, broschyr, luftballong, energibars, DR, vykort eller radioreklam.

6

SEO och webb

Man har bara en chans att lämna ett första intryck och idag sker det mötet ofta på webben. En funktionell och väldesignad webbplats som går i linje med varumärke, utbud och värderingar bör vara en självklar del i varje kommunikationsstrategi. För att ni ska nå fler kunder är vi även experter på sökmotorsoptimering och kan alla knepen för att komma högre i sökresultaten.

7

Platsmarknadsföring

Ett platsvarumärke ägs och påverkas av de som bor, verkar och besöker platsen. Tillsammans med invånare och verksamma på platsen ser vi till att hitta det unika med varje plats och som gör att ett platsvarumärke får en position och attraktion som sticker ut och skapar stolthet. Vi hjälper till i hela processen från att ta fram en platsvarumärkesplattform och en visuell identitet, med strategier för kommunikation, framtagande av marknadsföringskampanjer, aktiviteter och events.

Det här är vi:

Markus Eriksson
Kommunikationsstrateg
markus@peanuts.se
0707 – 24 46 20

Lisa Harald
Illustratör & Formgivare
lisa@peanuts.se
0707 – 22 90 40

Martin Karlsson
Copywriter
martin@peanuts.se
0738 – 38 12 78

Sara Jedenberg
AD/Design
sara@peanuts.se
0708 – 96 83 11

Ulf Hiller
Ekonomiansvarig
ulf@hiller.as

Mattis
Partner & Byråhund